Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ady Endre: tegnapi tegnap siratása

Vannak olyan művek, melyeket kevés ember ismer, azonban annál is inkább érdemes tudni róluk. Ilyen Ady verse is: a tegnapi tegnap siratása. 

Kezem szomorú áldását hinti:
Óh, tegnapi halott mozdulatok,
Óh, érintések halott kéje,
Óh, tegnapi kis bánataink, ti,
Óh, tegnapi bizakodásaink,
Óh, tegnapi-tegnap igéje:
Noli tangere.

      Néztük: az Ember
Különbje magas szivárvány-hidon
Istenülésnek amint nekivág
És gazdagodik mind-gazdagodó
Kényességekkel, új ingerekkel
S hogy mégis-mégis szép e hivalgó
Jószág, az Ember: maga a világ.

Ön-imádatunk kelyhe kicsordult
S mindenkiket megitatni akart
Nehéz kedvéből, e drága borbul.

S a ma: didergő, gyászos büszkeség:
»Ne félj«, »Ne osztozz« - kis biztatások
Lemészárolt, dicső tervek felett,
Kik élet voltak és többek voltak,
Mint dobott, hulló, apró emberek.

Óh, tegnapi cirkulusok, halott,
Szent ábrák, gyilkos árkokba fúltak.
Kezem szomorú áldását hinti:
Óh, tegnapi halott mozdulatok,
Óh, érintések halott kéje,
Óh, tegnapi kis bánataink, ti,
Óh, tegnapi bizakodásaink,
Óh, tegnapi Tegnap igéje:
Noli tangere.

      Óh, hóhér Idő,
Óh, tegnapi Tegnap igéje,
Megrontásoddal megszépült varázs.

 

Tovább

Részlet a szigeti veszedelemből

Zrínyi Miklós egy nagyon-nagyon jó költő volt. Olvasd el az alábbi részletet a sziegi veszedelemből!

FESZÜLETRE

                    1.
Sirtál már eleget lám Ariannáért,
Fogyattad könyvedet csak egy Violáért,
Csak meg nem változtál, mint Biblis, semmiért,
Édes Musám, füért és rothandó eszközért.

                    2.
Hidd ki most magadbul könyvedet nagy okért,
Árrassz cataractát szemedbül méltóért;
Azért, ki körösztfán függött büneidért,
Az ki Istened volt, megholt váltságodért.

                    3.
Hogy nézhetsz emberre, ember teremtője?
Igy téged megcsufolt ő hitetlensége,
Annyi sok vett jókért, mint tenger fövenye,
Mint latrot, mint tolvajt, feszite körösztre.

                    4.
Onnan is mutattad, igaz juhász voltál,
Veszett nyájod után magasrul vigyáztál,
Atyádnak vétkekért sokat imádkoztál,
És elfelejtkezni vétkünkrül akartál.

                    5.
Virágzott tested is halálos sebektül,
Ázott az szemed is igen bőv könyvektül,
Szájad megkeserűlt az mérges ecettül,
Bajt vittál, harcoltál halállal vitézül.

                    6.
Vitézek Istene, te függsz az körösztfán,
Ki győzedelmes vagy, s ezer sereged van.
Hun karod, fegyvered, hun vitézséged van?
Hun van angyali kar, hun istenséged van?

                    7.
Hej, mert te ezeket mind fottig letetted,
Égi hatalmadat, nagy istenségedet;
Az emberi testet magadra fölvetted,
Azért hogy hullathasd érettünk véredet.

                    8.
Azért hogy poklokban, láttad, merültünk volt.
Azért hogy mi lölkünk örökségre megholt,
Szállottál le égbül, az hun lakásod volt,
Függöttél körösztfán, az kin tested megholt.

                    9.
O te nagy Jehova, kegyelem forrása,
Kegyelmes Eloim nagy Istennek fia,
Seregek Istene, zsidóknak királyja,
Alfa és Omega, és jók bizodalma!

                    10.
Látod, mi érdemünk, mint küvön hangyanyom,
Sok bününk peniglen, mint levél az fákon,
Mint örvény tengeren, és fövény az parton,
És mennyi madár jár levegőben szárnyon.

                    11.
De mind ezeknél is nagyobb te kegyelmed,
Annak vége nincsen, s azért bizunk benned.
Mi hasznod féreggel neked törvényközned,
Hatalmot mutatnod, és ránk fegyverkezned?

                    12.
Száraz polyva ellen, az kit szél elhordoz,
Mutatod erődet, ha ránk haragot hozsz,
Nem illik az harag, Uram, irgalmadhoz,
Nagyobb dücsőséget bennek kegyelem hoz.

                    13.
Uram, nem miértünk, sem mi érdemünkért,
Hanem kegyelmezz meg magad irgalmáért;
Ne legyen heában, hogy fiad ontott vért
Körösztfán miértünk, az mi váltságunkért.

 

Tovább

A lejobb tippek a nappali berendezéséhez! ​​​​​​​

Sokan mikor lakást vásárolnak, egész egyszerűen nem tudják, hogy mit kellene kezdeniük magukkal. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a nappali berendezése nagyon nehéz és körülményes, komplikált. Rengeteg féle bútort lehet itt elhelyezni, a szekrénysoroktól kezdve egészen a kanapékig, ülőgarnitúrákig, csillárokig. Azonban fontos az is, hogy ezek egy egységes harmóniát teremtsenek meg – hiszen ha ez nincs meg, akkor mégis mit várunk, mire számíthatnánk? A lakásunk egész egyszerűen nem lesz jól kihasználva helyileg. És egyáltalán, mikor vásárolni akarunk, talán az egyik legelső kérdés, ami felmerül mindenkiben, teljesen jogosan: internetes webshopból érdemes rendelni, vagy egy bútor boltban kell vásárolni? Cikkeinkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Milyen előnyei vannak egy online áruháznak? És egy lerakatnak?

Sokan egyszerűen nem tudják a választ arra a kérdésre, amely az elején merül fel, amikor valaki bútorokat akar vásárolni: érdemes-e rendelni az interneten, egy online áruházban vagy egy helyi boltban kell vásárolni? Vannak előnyei és hátrányai mindkettőnek, de mik is ezek pontosan? Nos, lássuk ennek pontos összefoglalását!

Egy hagyományos üzletben természetesen a bútorokat a helyben megnézhetjük. Csak annyit kell tennünk, hogy leülünk a választott kanapéra, és megnézzük, milyen kényelmes és frappáns a darab. Ha nem tetszik az adott szín, akkor megkérdezzük az eladót, hogy mégis vásárolhatnánk-e más színben, esetleg más méretben. És természetesen a személyzet örömmel válaszol minden kérdésére.

Egy webáruházban a vásárlás feelingje teljesen más lesz. Nincs arra lehetőség, hogy kipróbáljuk a kiszemelt bútordarabot – be kell érnünk annyival, hogy megnézzük a bútort különböző szögekből. Ha kérdésünk van, akkor nyugodtan írhatunk e-mailt is a webáruház vezetőjének, és vélhetően hamar választ fogunk kapni a felmerülő kérdéseinkre.

Mik a legjobb bútorok a nappali berendezésére?

A nappalinkat a megfelelő esztétikai elvek szerint szeretnénk berendezni. Ekkor először is tisztáznunk kell, hogy pontosan milyen bútorokat vásároljunk, hogy megtaláljuk a számításainkat.

Kanapék. Ha rendet akarsz tenni a nappaliban, akkor nem hiányozhatnak a kanapék. Sokféle színű, anyagú, kivitelű és méretű kanapé vásárolható meg a kereskedelemben, és nem véletlenül, mivel az ügyfél igényei gyakorlatilag kimeríthetetlenek. Ezért szeretnénk egy kicsit többet bemutatni arról, hogy milyen kanapékat vásárolhatsz általában.

Sarokkanapék. Sarokkanapék! Ki ne ismerné őket? Mindenki tudja, mennyire praktikus és könnyű beilleszteni az egyes nappali elemeket, amelyek sarokgarnitúrák. Rendkívül sokféle funkcióval felszerelhetők, a betétkapacitástól és a kattintható tételekig. Kereskedelemben különféle méretben, színben és anyagban kaphatók.

Kiágyazható kanapé. Mégis milyen előnyei vannak egy kiágyazható kanapénak? Miért remek döntés, és a lehető legjobb választási opció egy kiágyazható kanapéra beruházni? Azért, mert ezek a darabok mindig remek szolgálatot fognak tenni nekünk, ha egy családtagunk éjszakára maradni szeretne nálunk. Nincs más teendőnk, mint hogy kiágyazzuk a kanapét, ami annak formájától függően mindig máshogy történik meg.

U alakú kanapé. Az U formájú ülőgarnitúrák a legimpozánsabbak az összes közül, nagy méretüknek köszönhetően nem illeszthetők be oly könnyedén akármelyik nappaliba. Ennek ellenére a nagy, terjedelmes kialakításuknak köszönhetően rengeteg vásárló ezt veszi meg, hiszen, ha nagy a nappali mérete, és egy olyan bútor kellene, amin tényleg jót lehet heverészni, akkor az U forma a legideálisabb.

Egyenes kanapék. Az egyenes kanapék a legjobbak lakberendezésre, még a sarok kialakítású darabokat is lekörözik. Nincs más dolgunk, mint hogy beillesszük valahová, ahol éppen van egy pici hely. Ugyanúgy rendkívül sok színben kaphatók.

3 2 1 szettek. A 3 2 1 szettek rendkívül egységes és gyönyörű stílusvilágot teremtenek otthonunkban. Ezek a darabok ugyanabból az anyagból készülnek, és ugyanabban a színben kaphatók. Ráadásul elemenként kevés helyet foglalnak el, így bárhová beillesztheted őket.

Luxus kanapék. A luxus kanapék olyan kanapék, amelyek minden vásárló elégedettségét szolgálják. Valójában mi az oka? Nyilván attól, hogy ezek a darabok általában nagyon kényelmesek, vagy számos extra funkcióval rendelkeznek. Ennek eredményeként nagyon praktikus a használatuk.

Relax kanapék. A relaxos kivitelű kanapék mindig kiváló lehetőséget teremtenek nekünk arra, hogy relaxáljunk rajtuk egy jót. Ez miért annyira előnyös? Azért, mert abban az esetben, ha fáradtak vagyunk az este, akkor azonnal tudunk pihenni egy jót, ott helyben.

Mik a garanciális feltételek?

Mindig gondolkozzunk el azon, hogy milyen garanciális feltételekkel szeretnénk a vásárlásba belekezdeni, ha éppen azon gondolkodunk, hogy valamit vegyünk. Mindenhol más és más garanciális feltételek vannak.

Találhat olyan üzleteket is, ahol akár visszaviheted a terméket, ha nem tetszik. És vannak olyanok, amelyek még pénzt is visszaadnak, ha erről van szó, bár igaz, hogy nehezebb ilyen üzleteket találni.

Vannak olyan üzletek is, ahol nincs pénzvisszafizetési garancia. Ha nem szereted a bútorokat, nem tudod visszaváltani. Senki nem fogja visszaadni a pénzünket, ha arról van szó, akár mérget is vehetünk erre.

Mik a leggyakoribb kanapé és ülőgarnitúra anyagok?

Sokféle anyagból készítenek ülőgarnitúrákat és kanapékat manapság. Mégis melyek lennének ezek pontosan? Mire számíthatunk, ha ellátogatunk egy kereskedésbe?

Textilbőr. A textilbőr a bőrt imitálja megjelenésében, és ha hisszük, ha nem, szinte teljesen ugyanazt a minőséget jelenti! Nincs számottevő eltérés. Az emberek szeretnek a valódi dolgokért többet fizetni, ez okozza a különbözetet.

Bőr. A bőr kanapék nagyon tartósak és igényesek, príma darabok. Gyakorlatilag nincs olyan vásárló, aki ne lenne megelégedve a bőr anyagnak a minőségével, mivel az nagy puhaságot nyújt és rendkívül tartós. Ezért az elsők között gondolkodj el a bőr kanapé megvásárlásán.

Szövet. A szövet anyaga több száz különböző kombinációban és változatban található meg a piacon. Hihetetlen puhaság és kényelem - erre lesz szükséged! Ezenkívül a szövet anyag meglehetősen tartós, a közhiedelemmel ellentétben soha nem lehet 2-3 év alatt tönkre tenni a megvásárolt darabot.

Mi is pontosan egy kanapé ára?

Nagyon sok ember nincs tisztában a lehetséges árakkal, és az árképzéssel. Mégis milyen árakra számíthatunk, ha kanapét, vagy ülőgarnitúrát szeretnénk vásárolni? Nagyon sokan nincsenek tisztában ezzel a kérdéssel, mikor vásárlásra szeretnék adni a fejüket.

Az ár sok mindentől függ. Milyen anyagból készült a darab, és mekkora? Hány extra funkció érhető el, gondolva például az ágyazhatóságra, tárolási funkcionalitásra? Egy olcsóbb kanapé ára nagyjából 120.000 Ft-tól indul, ami egy garzonban jól mutat. Egy drágább bőrkanapé ára pedig lehet akár 600-700 ezer forint is.

Melyek a legtöbbet vásárolt kanapék?

Ha már gondolkodik egy kanapé vagy egy ülőgarnitúra vásárlásán, akkor érdemes néhány szót szólni az üzletekben és az online áruházakban kapható legjobb kanapék és kanapék típusairól is.

A Toulon sarok ülőgarnitúra már körülbelül 8 éve az egyik legnépszerűbb megvásárolható darab. Rengeteg üzletben kapható, sokféle méretben, színben és anyagban, és egyaránt beleillik régiesebb és modernebb környezetekbe.

A Celika kanapé úgyszintén prémium minőséget képvisel. Hatalmas szín és anyagkombináció érhető el, és a legmodernebb, és legfrappánsabb mind közül.

A Celika kanapé szintén az egyik legmodernebb az összes kanapé közül, akár 20-30 féle anyag és színkombinációban is elérhető a piacon.

Megan fotel. Talán ez a legkényelmesebb a kereskedelemben kapható fotelek közül. Rendkívül kényelmes és elegáns, sőt süppedős is.

Végszó

Konklúzió

Ha kanapékat és heverőket szeretnél vásárolni, esetleg fotelt vagy puffot, mindig gondosan nézz körül. Tudj meg többet az árakról, és minél előbb válassz egy olyan ajánlatot, ahol valóban a legjobb minőséget érheted el. Ne siess és ne hozz elhamarkodott döntést, mivel ez a lehető legnagyobb hiba, amelyet elkövethetsz a vásárlás során.

Tovább

Franciaágyakról 

Sokszor az emberek egész egyszerűen nem tudják, milyen franciaágyat lenne érdemes megvenni. Miért? Miért mondható el, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit érdemes tudni a kétszemélyes ágyakról? Ez nagyon jogos kérdés. Sokszor nem is gondolnánk, hogy egy franciaágy megvásárlása mennyire feladhatja a leckét. Végül is gondolj csak bele, hány szempont szerint kell választanunk egy franciaágyat? Gondolj például csak a színre vagy a méretre. Milyen extra funkciók állnak rendelkezésre egy franciaágyhoz? Hol lehet franciaágyat venni? Az internetről vagy egy közeli boltból?

Mekkora egy franciaágy?

Általában sok különböző, eltérő méretű franciaágyat vásárolhatsz egy boltban. Ami a méretüket illeti, szabványosnak számítanak. Miért? Mivel a standard méretben gyártott darabok általában minden követelménynek teljes mértékben megfelelnek. Nagyon ritka, hogy kétszemélyes ágyat külön méretben készítsenek el - de ez is drágább. De melyek azok a tipikus méretek, amelyekben kétszemélyes ágyakat lehet vásárolni?

140x200 cm. Ez az összes lehetséges méret közül a legkisebb. Abban az esetben érdemes ezt választani, ha egyedül szeretnénk aludni benne, vagy ketten a párunkkal, viszont mind a ketten kisebb testmérettel rendelkezünk.

160x200 cm. A 160x200 cm-es változat egy fokkal nagyobb, mint a 140x200 cm. A legtöbb pár és házaspár számára azonban még mindig kicsi, hiszen ennek sincs óriási fekvőfelülete.

180x200 cm. Ez a leggyakrabban vásárolt típus méret szerint. Miért? Mert még nem annyira nagy, hogy a legtöbb hálószobában nem férne el. Viszont elegendően nagy méretű, itt már teljesen biztos, hogy elegendő hely lesz a pár mindkét felének.

200x200 cm. Ez már igazán impozáns, és ez a legnagyobb kapható méret. Mindenképp gondolkozzunk el azon, hogy vajon tényleg szükségünk lenne-e egy ekkora franciaágyra, vagy sem! Mindenképp kockázatot rejt magában ennek a megvásárlása.

Miképpen válasszunk stílus szerint?

Ha nem jól választunk franciaágyat – a stilisztikai szempontokat szem előtt tartva – akkor nagyon pórul járhatunk, higgyük el. Nem lesz elegendő helyünk otthon, ha nem a megfelelő szempontokat tartjuk szem előtt a választáskor. Mindig próbáljunk meg nyugodt színeket választani, mint például kéket és zöldet.

Mikből lehet egy franciaágy?

Mégis mi lehet egy franciaágy anyaga? Ez nehéz kérdés. Számos típusú és fajta anyagkombináció használható a franciaágy alapjául. Ezek közül csak a legfontosabbakat érdemes megemlíteni.

Fa. A fa mindig is a bútorgyártás egyik alapja volt - nincs ez másként a franciaágyakkal sem! A mai napig rengeteg franciaágy áll rendelkezésre, amelyek fából készültek, bár ez egyre ritkábban fordul elő, mivel a kárpit felváltja a fa anyagát.

Kárpit. A kárpit a leggyakoribb anyag a kétszemélyes ágyakhoz, mivel rendkívül kellemes mind megjelenésében, mind tapintásban. Ezenkívül a mai modern technológiának köszönhetően ugyanolyan strapabíró és jó minőségű, mint a fából készült franciaágyak.

Fém. A fém viszonylag ritkán képezi alapanyagját egy franciaágynak – ennek ellenére kapni a kereskedelemben a mai napig olyan darabokat, amik fémből készültek. A fém élettanilag sem a legjobb megoldás.

Műanyag. A platsztik franciaágyak is viszonylag elterjedtek, és nagyon közkedveltnek számítanak a hazai piacon.

Valóban jobb online vásárolni egy franciaágyat?

Bizony sok olyan szempontot lehetne említeni, ami alapján egyértelműen kijelenthető: jobb döntés egy webáruházból rendelni, mint egy raktár áruházból, De miért? Mik a legfőbb érvek és indokok a mellett, hogy inkább online vásároljunk immár franciaágyat is?

Egy raktárban megfoghatjuk és megtekinthetjük a franciaágyat. Mindössze annyit kell tennünk, hogy besétálunk az üzletbe, ahol azonnal szembesülünk azzal, hogy pontosan miképp néz ki a megvásárolni kívánt franciaágy. Milyen a kinézete, felülete és tapintása? Mennyire lesz elegáns a hálószobánkban? Ezeket a nagyon fontos szempontokat szem előtt kell tartani.

Sajnos egy webshopban nincs lehetőség élőben megtapintani, megnézni és kipróbálni a terméket. És bár egy eladóval nem beszélhetünk személyesen a helyszínen, telefonon ugyanúgy kérhetünk tanácsot, ha valamit nem igazán értünk. Egy webáruházban a termékkínálat legalább akkora, mint egy boltban - mivel minden rendben megy, és a logisztikai feltételek sokkal kedvezőbbek. Ne gondold, hogy rosszabbul járunk majd, ha innen vásárolunk.

Mik befolyásolják a franciaágy árakat?

Számos szempontot lehetne felsorolni, amelyek egyértelműen meghatározzák a franciaágy lehetséges árát. Pontosan mik ezek?

A franciaágy mérete. Mekkora pontosan az a franciaágy, amelyet meg akarunk vásárolni? Végül is, minél nagyobb darabot szeretnénk, annál magasabb az anyag költsége. Az átméretezés általában néhány tízezer forintos különbséget jelent a végösszegben.

Egyéb funkciók. Minél több egyéb funkcióval rendelkezik egy franciaágy, annál magasabb árakra számíthatunk. Vannak kétszemélyes ágyak, amelyek átméretezhetők és variálhatók. Ennek az a következménye, hogy ezek a darabok bármikor személyre szabhatók a jelenlegi igényeink szerint. Kétszemélyes ágyak és ágynemű is rendelkezésre áll. Ezeket a darabokat pedig mindig különböző dolgok tárolására lehet használni.

Pontosan milyen árakra számíthatunk?

A franciaágyak árait különböző tényezők kombinációja határozza meg. Mik is ezek pontosan? Nézzünk ezek közül néhányat a teljesség igénye nélkül. Az olyan extra funkciók, mint a LED-világítás, pár tízezer árkülönbséget jelentenek, csakúgy, mint a méretbeli különbségek. Az olcsóbb franciaágy ára körülbelül 155 000 forint, míg a drágább franciaágy akár 265 000 forint is lehet a hazai piacon.

Melyek a legtöbbet vásárolt franciaágyak?

Sokféle szín, és színárnyalat lelhető fel a bútorkereskedelemben. Ezek közül a franciaágyakra szeretnénk kitérni. Itt is hatalmas a választék, viszont a legfőbb színárnyalatokkal érdemes tisztában lenni.

A kék és a zöld a leggyakoribb a hálószobában, ha kétszemélyes ágyakról van szó. Miért? Mert nagyon divatosak és rendkívül vidámak. A hálószobának pedig legyen nyugodt, nem kell feltűnő árnyalatokat használni, amelyek felpezsdítik a hangulatot.

Mely franciaágyak kaphatók a kereskedelemben?

Tulajdonképpen mégis mik azok a franciaágyak, amelyek a legtöbb kereskedelmi egységben megvásárolhatók? Hiszen, minden piacon megvannak a legjobb termékek – ugyanígy van ez például a laptop vásárlásnál is.

Sara boxspring franciaágy. A Sara boxspring franciaágy hihetetlenül  kényelmes és azon felül még frappáns is. Gyakorlatilag nincs olyan üzlet, ahol ne árunák ezt a terméket, hiszen annyira sokat veszik meg, hogy a kereslet gyakorlatilag kimeríthetetlen.

Lisa boxspring franciaágy. A Lisa boxspring ágy az igazi stabilitás jelképe. Rendkívül kényelmes kialakításának köszönhetően igazán megbízható, általában rengeteg színben kapható és rendelhető az áruházakban és kereskedésekben.

Következtetés

Természetesen nem könnyű franciaágyat vásárolni. Miért? Mert nagyon sok szempontot és tényezőt kell figyelembe venni. A dilemma megegyezik egy TV vásárlásával. De ne legyünk bizonytalanok! Ha sokat gondolkodunk, akkor mindenképpen jól választunk. Inkább webáruházból rendelj, mint raktárból vásárolj.

Tovább

Miért jobbak a kertészeti webáruházak manapság, mint a hagyományos üzletek?

Vannak olyan emberek, akiknek a kertészkedés csupán hobbi, míg másoknak ez a hivatásuk. Akár így, akár úgy, egyre megy: egy jó kertészetben elengedhetetlen, hogy kiváló eszközök, szerszámok, alapanyagok álljanak az ember rendelkezésére, ha kertészkedni szeretne. Hiszen, ezek hiányában eredményre nem igazán számíthatunk.

Mikor egy kertészeti webáruházat nézünk meg, akkor rengeteg olyan szempont és tényező figyelhető meg, ami bizony elbizonytalaníthat bennünket. Mégis hogyan választhatunk jól? Miért lesz egy szakáruház igazán profi? Miért gondolhatjuk azt, hogy jobban járunk egy kertészeti webshoppal, mint egy hagyományos kisbolttal, vagy egy nagyvárosi üzlettel? Mik azok a szempontok és tényezők, amiről könnyedén felismerhetjük, hogy jó kertészeti üzletben, áruházban, webáruházban járunk? A cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Miben más egy kertészeti bolt, és egy webáruház?

Egy webáruháznak vannak előnyei is, és hátrányai is, egy élő üzlettel szemben. Mik lennének ezek pontosan?

Egy webáruházban sokkal nagyobb a fellelhető választék – és ez még akkor is így van, ha elsőre talán nem így gondolnánk ez. Hiszen, rendszerint egy raktárból intéződik minden, így a rezsiköltség is sokkal alacsonyabb lesz a végén. Egy webáruházban általában van chates ügyfélszolgálat, ami arra való, hogy a kérdésekre választ lehessen kapni. A legtöbb termékre visszatérítési garancia érhető el, ami azt jelenti, hogy abban az esetben, ha nem tetszik a megvásárolt termék, akkor a szállítási díj ellenében a darab visszaküldhető. Egy webshopban a teljes termékkínálat megtekinthető még akkor is, ha éppen kifogyott néhány termék. Mindezek alapján joggal jelenthetjük ki, hogy a webáruházi vásárlás nagyon vonzó manapság.

Csak üzletben vagy kertészeti szaküzletben vásárolhatunk, ha ott személyesen is megjelenünk - ennek hátránya, hogy sok időt tölthetünk az üzletek keresésével, és még azt sem találjuk meg, amit szeretnénk.

Miket vásárolhatunk egy jó kertészeti üzletben?

Mik a leggyakoribb árucikkek, amik a kertészeti szaküzletekben, és shopokban kaphatók? Íme, lássunk néhányat ezek közül. Jellemzően ezek azok a termékek, amikre nekünk is szükségünk lesz, ha kertészkedni szeretnénk egy jót. 

Ágyásszegély. Szeretnéd valamivel körbevonni az ágyásodat? Nem tudod, hogy mi lenne erre a legjobb mód, és módszer? Akkor neked mindenképpen egy ágyásszegélyre lesz majd szükséged. Egy ágyásszegély nagyon esztétikus, ha passzol a környezethez színben. Abban az esetben, ha jó anyagból készül, akár sok éven át lehet a kertünk díszeleme.

Geotextil. A geotextil arra jó, hogy a gyom terjedését meggátoljuk. A kertedben örökösen megy a harc a gyom ellen? Eleged van már abból, hogy a hétvégéid azzal telnek el, hogy a gyom ellen küzdesz, és harcolsz megállás nélkül? Akkor neked minden bizonnyal geotextilre lesz szükséged.

Gyeprács. A gyeprácsot akkor érdemes használni, ha a füves terület teherbíróképességét szeretnénk megnöveli. Ennek akkor van igazán haszna, ha sokszor nedves a talaj – ugyanis ekkor  hajlamosabb lehet a besüppedésre.

Fűmag. Egy profi kertészeti webáruház vagy szaküzlet mindig a legnagyobb figyelmet fordítja a fűmag szakszerű tárolására. Végül is, ha a fűmag lejárt, esetleg penészes, akkor nem fog kicsírázni.

Permetező eszköz. Miért valódi prémium egy permetezőgép? Miképp lehet őket szakszerűen használni? Egyáltalán milyen műszaki paraméterekkel vegyünk permetezőt? Ez függ attól is, hogy pontosan mit akarsz permetezni.

Vakondháló. Egy jó vakondháló igazi aranyat ér. Miért? Azért, mert ez egy olyan fegyver, ami anélkül űzi el a vakondot, hogy abban bármi kárt tenne. A hálónak köszönhetően egész egyszerűen nem tudja a felszínre felfúrni magát. Ezt csupán elegendő egyszer lefektetni, nem kell rá állandóan költeni.

Hangyairtó szer. Mit tehetünk, ha a hangyák gyakorlatilag mindent ellepnek otthon? Akkor a hangyagyirtó szer használata a legjobb döntés - néhány nap alatt akár a teljes kolóniától is megszabadulhatunk. Sokszor a királynőt kell megcélozni.

Vakondriasztó. A legtöbb vakondriasztó általában biológiai védelmet nyújt a behatolókkal szemben. Mivel a trágya elriasztja a vakondokat.

Vetőmag. A jó minőségű vetőmag a kert alapja. Ha a vetőmaggal probléma van, akkor lehetünk bármilyen jó kertészek, soha nem fogunk eredményt elérni. Ha penészes a tárolt mag, esetleg poshadt, akkor az jóformán soha nem fog kicsírázni.

Gyomirtó szer. Hatékonyan akarod leküzdeni a gyomokat? Nem tudod, mit kell tenned, vagy hogy pontosan milyen gyomirtó szer lenne megfelelő a számodra? Mindig kérdezd meg webáruházának ügyfélszolgálatát, ha bizonytalan vagy a kérdésben.

Szúnyogriasztó. Miképp lehet eltávolítani a szúnyogokat otthonról? Unod már, hogy mindig mindenhol ott repkednek és csak csípnek és csípnek? Akkor szúnyogriasztóra lesz szükség. Órák alatt képesek teljesen eltávolítani a szúnyogokat otthonról.

Légyriasztó. Miképp lehet elriasztani vagy megijeszteni a legyeket? Egy légycsapóval könnyen lehet, hogy nem megyünk semmire. Ezért olyan légycsapdát kell használnod, amely pillanatok alatt elriasztja a legyeket.

Kerítés háló. Szeretnéd a telkedet körül venni valamivel? Nem tudod, hogy mégis mivel lenne érdemes? Akkor neked minden bizonnyal kerítéshálóra van szükséged. Ez nem csupán esztétikus, hanem strapabíró, kemény is.

Műtrágya. A műtrágya esszenciális, és kihagyhatatlan eleme minden egyes kertészetnek. Ne sajnáljuk erre a pénzt! Ha erre nem költünk, akkor a termésszaporulat egész egyszerűen nem lesz megfelelő.

Csírázó tál. Nincs jobb, mint egy csíráztató tál. Miért? Mivel növényeink sokkal könnyebben csíráznak egy erre a feladatra kifejlesztett tálban. Ha a csírázási szakasz nem megfelelő, akkor nem megyünk semmire.

Virágföld. Nem tudod, hogy miben érzik magukat igazán otthon a virágok? Hát virágföldben, mi másban! Nincs más teendő, hogy egy jó minőségű, cserépnyi virágföldet vásárolj. Ebből is többféle létezik, nem mindegyik virágnak ugyanarra van szüksége!

Patkány csapda. Miért a legjobb választás a patkánycsapda, ha el akarod távolítani a patkányokat otthonodból? Mert a patkánycsapda szinte azonnal eltávolítja a kártevőket az otthonodból. Még hatékonyabb, mint a patkányirtó szerek.

Futtató rács. Szeretnél valahol futtatni a kertben szőlőt egy rácsra? Természetesen egyáltalán nem könnyű, ha nincs jó futtató rácsod.

Fólia. Miképp lehet professzionálisan fóliában termeszteni a növényeket? Ez az egyik olyan feladat, amely biztosan feladja a leckét a legjobbak számára is. Nem minden film egyforma - az anyagban és a vastagságban is lehetnek különbségek. Vásárlás előtt mindenképpen fordulj szakemberhez!

Fenyőkéreg. Miért válik a fenyőkéreg az egyik legjobb talajtakaró közé? Miért olyan jó a biológiai hatásait tekintve? Az esztétika szempontjából a fenyőkéreg gyakorlatilag verhetetlen. Ne habozzon fenyő talajtakarót vásárolni, ha el akar takarni valamit a kertünkben!

Csíráztató tál. Miért jó egy csíráztató tál otthonra? Azért, mert a salátába szánt magok sokkal könnyebben, és gyorsabban fognak kicsírázni. Így nem kell a földet sem eltakarítani a csírákról.

Csákány. Sok kertész bizony szeretne csákányt is vásárolni. Miért? Mert valamilyen eszközzel szét kell törni a kődarabokat, melyek a kertben fellelhetők, erre márpedig ez a legpraktikusabb eszköz mind közül.

​​​​​​​Futtatórács. Miképp lehet a kertben növő szőlőt felfuttatni? Nem feltétlenül egyszerű feladat ezt megtenni. Ha nincs otthon egy jó futtatórács, akkor reménytelen a feladat.

Mennyi ideig tart a megrendelt termékek megérkezése?

Természetesen szubjektív a kérdés. Minden egyes rendelésnek más idő kell. Abban az esetben, ha jó a logisztika, akkor viszonylag hamar nálunk lehet a megrendelt termék.

Mit nem vásárolhatunk a kertészkedéshez szükséges kertészeti webáruházban?

Erre nagyon nehéz példát hozni. Ezek a legjobban felszerelt üzletek azok számára, akik kertészeti eszközöket és szerszámokat szeretnének vásárolni maguknak. Hatalmas a választék.

Összefoglalás

Ha kertészeti szerszámokat szeretnél vásárolni, mindenképpen fontold meg, hogy kertészeti webáruházból vagy helyi boltból szeretnél-e vásárolni. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A tendenciák azonban egyre inkább azt mutatják, hogy a kertészeti webáruházak jobb döntésnek számítanak.

 

Tovább

olcsocikkek

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek