Sokan mikor lakást vásárolnak, egész egyszerűen nem tudják, hogy mit kellene kezdeniük magukkal. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a nappali berendezése nagyon nehéz és körülményes, komplikált. Rengeteg féle bútort lehet itt elhelyezni, a szekrénysoroktól kezdve egészen a kanapékig, ülőgarnitúrákig, csillárokig. Azonban fontos az is, hogy ezek egy egységes harmóniát teremtsenek meg – hiszen ha ez nincs meg, akkor mégis mit várunk, mire számíthatnánk? A lakásunk egész egyszerűen nem lesz jól kihasználva helyileg. És egyáltalán, mikor vásárolni akarunk, talán az egyik legelső kérdés, ami felmerül mindenkiben, teljesen jogosan: internetes webshopból érdemes rendelni, vagy egy bútor boltban kell vásárolni? Cikkeinkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Milyen előnyei vannak egy online áruháznak? És egy lerakatnak?

Sokan egyszerűen nem tudják a választ arra a kérdésre, amely az elején merül fel, amikor valaki bútorokat akar vásárolni: érdemes-e rendelni az interneten, egy online áruházban vagy egy helyi boltban kell vásárolni? Vannak előnyei és hátrányai mindkettőnek, de mik is ezek pontosan? Nos, lássuk ennek pontos összefoglalását!

Egy hagyományos üzletben természetesen a bútorokat a helyben megnézhetjük. Csak annyit kell tennünk, hogy leülünk a választott kanapéra, és megnézzük, milyen kényelmes és frappáns a darab. Ha nem tetszik az adott szín, akkor megkérdezzük az eladót, hogy mégis vásárolhatnánk-e más színben, esetleg más méretben. És természetesen a személyzet örömmel válaszol minden kérdésére.

Egy webáruházban a vásárlás feelingje teljesen más lesz. Nincs arra lehetőség, hogy kipróbáljuk a kiszemelt bútordarabot – be kell érnünk annyival, hogy megnézzük a bútort különböző szögekből. Ha kérdésünk van, akkor nyugodtan írhatunk e-mailt is a webáruház vezetőjének, és vélhetően hamar választ fogunk kapni a felmerülő kérdéseinkre.

Mik a legjobb bútorok a nappali berendezésére?

A nappalinkat a megfelelő esztétikai elvek szerint szeretnénk berendezni. Ekkor először is tisztáznunk kell, hogy pontosan milyen bútorokat vásároljunk, hogy megtaláljuk a számításainkat.

Kanapék. Ha rendet akarsz tenni a nappaliban, akkor nem hiányozhatnak a kanapék. Sokféle színű, anyagú, kivitelű és méretű kanapé vásárolható meg a kereskedelemben, és nem véletlenül, mivel az ügyfél igényei gyakorlatilag kimeríthetetlenek. Ezért szeretnénk egy kicsit többet bemutatni arról, hogy milyen kanapékat vásárolhatsz általában.

Sarokkanapék. Sarokkanapék! Ki ne ismerné őket? Mindenki tudja, mennyire praktikus és könnyű beilleszteni az egyes nappali elemeket, amelyek sarokgarnitúrák. Rendkívül sokféle funkcióval felszerelhetők, a betétkapacitástól és a kattintható tételekig. Kereskedelemben különféle méretben, színben és anyagban kaphatók.

Kiágyazható kanapé. Mégis milyen előnyei vannak egy kiágyazható kanapénak? Miért remek döntés, és a lehető legjobb választási opció egy kiágyazható kanapéra beruházni? Azért, mert ezek a darabok mindig remek szolgálatot fognak tenni nekünk, ha egy családtagunk éjszakára maradni szeretne nálunk. Nincs más teendőnk, mint hogy kiágyazzuk a kanapét, ami annak formájától függően mindig máshogy történik meg.

U alakú kanapé. Az U formájú ülőgarnitúrák a legimpozánsabbak az összes közül, nagy méretüknek köszönhetően nem illeszthetők be oly könnyedén akármelyik nappaliba. Ennek ellenére a nagy, terjedelmes kialakításuknak köszönhetően rengeteg vásárló ezt veszi meg, hiszen, ha nagy a nappali mérete, és egy olyan bútor kellene, amin tényleg jót lehet heverészni, akkor az U forma a legideálisabb.

Egyenes kanapék. Az egyenes kanapék a legjobbak lakberendezésre, még a sarok kialakítású darabokat is lekörözik. Nincs más dolgunk, mint hogy beillesszük valahová, ahol éppen van egy pici hely. Ugyanúgy rendkívül sok színben kaphatók.

3 2 1 szettek. A 3 2 1 szettek rendkívül egységes és gyönyörű stílusvilágot teremtenek otthonunkban. Ezek a darabok ugyanabból az anyagból készülnek, és ugyanabban a színben kaphatók. Ráadásul elemenként kevés helyet foglalnak el, így bárhová beillesztheted őket.

Luxus kanapék. A luxus kanapék olyan kanapék, amelyek minden vásárló elégedettségét szolgálják. Valójában mi az oka? Nyilván attól, hogy ezek a darabok általában nagyon kényelmesek, vagy számos extra funkcióval rendelkeznek. Ennek eredményeként nagyon praktikus a használatuk.

Relax kanapék. A relaxos kivitelű kanapék mindig kiváló lehetőséget teremtenek nekünk arra, hogy relaxáljunk rajtuk egy jót. Ez miért annyira előnyös? Azért, mert abban az esetben, ha fáradtak vagyunk az este, akkor azonnal tudunk pihenni egy jót, ott helyben.

Mik a garanciális feltételek?

Mindig gondolkozzunk el azon, hogy milyen garanciális feltételekkel szeretnénk a vásárlásba belekezdeni, ha éppen azon gondolkodunk, hogy valamit vegyünk. Mindenhol más és más garanciális feltételek vannak.

Találhat olyan üzleteket is, ahol akár visszaviheted a terméket, ha nem tetszik. És vannak olyanok, amelyek még pénzt is visszaadnak, ha erről van szó, bár igaz, hogy nehezebb ilyen üzleteket találni.

Vannak olyan üzletek is, ahol nincs pénzvisszafizetési garancia. Ha nem szereted a bútorokat, nem tudod visszaváltani. Senki nem fogja visszaadni a pénzünket, ha arról van szó, akár mérget is vehetünk erre.

Mik a leggyakoribb kanapé és ülőgarnitúra anyagok?

Sokféle anyagból készítenek ülőgarnitúrákat és kanapékat manapság. Mégis melyek lennének ezek pontosan? Mire számíthatunk, ha ellátogatunk egy kereskedésbe?

Textilbőr. A textilbőr a bőrt imitálja megjelenésében, és ha hisszük, ha nem, szinte teljesen ugyanazt a minőséget jelenti! Nincs számottevő eltérés. Az emberek szeretnek a valódi dolgokért többet fizetni, ez okozza a különbözetet.

Bőr. A bőr kanapék nagyon tartósak és igényesek, príma darabok. Gyakorlatilag nincs olyan vásárló, aki ne lenne megelégedve a bőr anyagnak a minőségével, mivel az nagy puhaságot nyújt és rendkívül tartós. Ezért az elsők között gondolkodj el a bőr kanapé megvásárlásán.

Szövet. A szövet anyaga több száz különböző kombinációban és változatban található meg a piacon. Hihetetlen puhaság és kényelem - erre lesz szükséged! Ezenkívül a szövet anyag meglehetősen tartós, a közhiedelemmel ellentétben soha nem lehet 2-3 év alatt tönkre tenni a megvásárolt darabot.

Mi is pontosan egy kanapé ára?

Nagyon sok ember nincs tisztában a lehetséges árakkal, és az árképzéssel. Mégis milyen árakra számíthatunk, ha kanapét, vagy ülőgarnitúrát szeretnénk vásárolni? Nagyon sokan nincsenek tisztában ezzel a kérdéssel, mikor vásárlásra szeretnék adni a fejüket.

Az ár sok mindentől függ. Milyen anyagból készült a darab, és mekkora? Hány extra funkció érhető el, gondolva például az ágyazhatóságra, tárolási funkcionalitásra? Egy olcsóbb kanapé ára nagyjából 120.000 Ft-tól indul, ami egy garzonban jól mutat. Egy drágább bőrkanapé ára pedig lehet akár 600-700 ezer forint is.

Melyek a legtöbbet vásárolt kanapék?

Ha már gondolkodik egy kanapé vagy egy ülőgarnitúra vásárlásán, akkor érdemes néhány szót szólni az üzletekben és az online áruházakban kapható legjobb kanapék és kanapék típusairól is.

A Toulon sarok ülőgarnitúra már körülbelül 8 éve az egyik legnépszerűbb megvásárolható darab. Rengeteg üzletben kapható, sokféle méretben, színben és anyagban, és egyaránt beleillik régiesebb és modernebb környezetekbe.

A Celika kanapé úgyszintén prémium minőséget képvisel. Hatalmas szín és anyagkombináció érhető el, és a legmodernebb, és legfrappánsabb mind közül.

A Celika kanapé szintén az egyik legmodernebb az összes kanapé közül, akár 20-30 féle anyag és színkombinációban is elérhető a piacon.

Megan fotel. Talán ez a legkényelmesebb a kereskedelemben kapható fotelek közül. Rendkívül kényelmes és elegáns, sőt süppedős is.

Végszó

Konklúzió

Ha kanapékat és heverőket szeretnél vásárolni, esetleg fotelt vagy puffot, mindig gondosan nézz körül. Tudj meg többet az árakról, és minél előbb válassz egy olyan ajánlatot, ahol valóban a legjobb minőséget érheted el. Ne siess és ne hozz elhamarkodott döntést, mivel ez a lehető legnagyobb hiba, amelyet elkövethetsz a vásárlás során.