Habár nagy teret hódított magának az utóbbi időben a különféle amerikai és olasz ételek, ne felejtsük el, hogy a magyar hungarikumok ugyanúgy elengedhetetlen részét képezik a gasztronómiai életnek. Mik a legfinomabb ételek? Mik a leggyakoribb elemei az 50-es évek konyhájának? Összefoglaló cikkünkben ezekre a kérdésekre szeretnénk választ adni.

Disznó pörkölt

Az étel, amelynek a készítése nem maradhat el disznóvágás után. Kell bele só (ajánlott: parajdi só), bors, paprika, kömény és persze vöröshagyma, fokhagyma. Az egyik legikonikusabb magyar étel, nem hiányozhat az asztalokról a vasárnapi ebédkor.

Babgulyás

A babból készíthető étel viszonylag könnyen elkészíthető, zöldségek, bab és egy kis csülökhús kell bele, hogy minden kerüljön bele, ami a receptben megtalálható. Különösen fontos, hogy csülök legyen benne, vagy kolbász, hiszen ez fog neki ízt adni.

Hurka-kolbász

A hurka rizsből és májból készül, már több évszázada a magyar konyha ismert része. Nagyon ízletesen el lehet készíteni, ha valaki ért a hentesmesterséghez. A kolbász ennek a testvére, csak abba tesznek paprikát is, és nem kell bele májat tenni, hanem húsféléket.

Halászlé

A szegedi halászlé világhírű. Kell hozzá harcsa, ponty és keszeg – mindegyik állat húsa rendkívül finom. Az sem mindegy, hogy tenyésztett, vagy természetes úton kifogott halat fogyasztunk el, hiszen ezeknek az íze korántsem biztos, hogy egyforma lesz.

Érdemes lehet a magyar ételeket jobban megismerni

Ha szeretnénk, akkor menjünk el egy olyan csárdába, ahol lehet enni ételkülönlegességeket.