Sokan szeretnek virágot küldeni, virágküldéssel kedveskedni az ismerőseiknek, szeretteiknek, párjuknak. Mégis mi az oka ennek? Miért mondható el, hogy a legtöbb ember ma már szeret virágot küldeni, és szokott is? Habár pár éve még nem volt annyira ismert ez a fajta kedveskedési forma, ma már nagyon divatos, és annál felkapottabb. Annak érdekében, hogy pontosan láthassuk a különféle igényeket és elvárásokat, érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mi a virágküldés, és hogy hogyan zajlik ez a gyakorlatban.

Pontosan mi az a virágküldés?

A virágszállítás ereje maga a meglepetés. Aki elküldi a virágot, nem szokott beszélni róla annak, akinek küldték, csak a dátum van megadva és ennyi. Hirtelen felhívják barátjukat és kedvesüket, és egy futár jelenik meg, mesés csokorral a kezében. Eleinte a döbbenet pillanatai következnek, amelyeket felváltanak az öröm boldog pillanatai. Hát ezt küldte nekem!

Mikor jelent meg a virágszállítási szolgáltatás?

A virágszállítás 12 éve gyakorlatilag nem is létezett. Az elmúlt években ez a típusú szolgáltatás bombaként jelent meg Magyarországon. Ma pedig mindenki tudja, mi az, és a legtöbben egy-két évente meglepik egy-egy csokor virággal a kedvesüket. Ma pedig a rendkívül fejlett logisztikának köszönhetően nem kell sokat várnunk a virágok megérkezéséig; Általában 1-2 nap múlva otthon vannak.

Miért jó virágot küldeni?

Ma a virágszállítás korszakát éljük. Miért? Miért mondhatod azt, hogy a virágszállítás a kedvesség egyik legnépszerűbb műfaja? Miért lehet egyértelművé tenni, hogy azok az emberek, akik virágot küldenek szeretteiknek, jól választanak?

Képzeld el a következő szituációt. Szeretnéd valamivel meglepni édesanyádat, aki az ország másik felében lakik. Mégis mi lenne erre a legjobb lehetséges opció? Mit tehetnél annak érdekében, hogy igazán boldog legyen, holott te nem tudsz hozzá elmenni, a hatalmas távolság, és egyéb teendőid miatt? A virág talán a leggyakoribb ajándék az összes közül, viszont tudod, hogy rengeteg idő lenne egy üzletbe elmenni, nézelődni, és utána a csokrot elvinni anyukádnak – és pénz is, hiszen az autónak is szüksége van üzemanyagra. Ekkor jut eszedbe: naná! Mennyire egyszerű virágot küldeni. Csupán néhány kattintás, és már minden el is van intézve.

Ezenkívül, ha a virágszállítás nagyon jól szervezett, mint amilyen valójában, akkor biztosak lehetünk abban, hogy senki sem fog csalódni.

Mennyire gyors a virágküldő szolgáltatás?

Mikor virágot szoktak küldeni az emberek, akkor azért van bennük némi bizonytalanság. Mégis mennyi idő lesz szükséges ahhoz, hogy a virág a küldési helyre érkezzen? Fogas kérdés. Hiába rendeljük meg a szolgáltatást akár ma, ha a küldő csupán 3-4 napon belül intézkedik. Amit mindenképp szem előtt kell tartani, az az, hogy a virág akár már másnapra megérkezhet a kiküldött helyre. Ha azonnal intézkedünk, akkor legfeljebb 1-2 napon belül mindenképp meg fog érkezni a virág a kiszemelt helyre, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem fog időben megérkezni a virág.

Mi az ára pontosan egy elküldött csokornak?

Az első kérdés a virágküldők számára mindig az, hogy mennyibe kerül ez. Drágább vagy olcsóbb, mint a hagyományos virágvásárlás, és mennyivel? Lássuk a választ a kérdésre, hasonlítsuk össze a kettőt.

Egy küldött virágcsokor ára nagyjából 7-30 ezer forint között mozog. Ez sok, vagy kevés? A kérdés relatív. A boltban kapható virágcsokrok ára általában 2-12 ezer forint között mozog, tehát egyértelműen kijelenthető, hogy a virágküldés drágább. De miért? Azért, mert hatalmas a választék, melyet állandó jelleggel felkínálnak nekünk, egy hagyományos virágüzlettel szemben. A futárszolgálat infrastruktúráját megszervezni pedig hatalmas munka, éppen ezért nem olcsó a virágküldés. De vajon tényleg drágább ez a szolgáltatás, mint elsőre hinnénk? Gondoljunk csak arra, hogy mennyi időt és energiát fogunk megspórolni, ha otthon a kényelmes fotelből intézzük a rendeléseket. Az időnk és energiánk az, amivel kevesebbe fog kerülni a küldött virág, mintha személyesen intéznénk az egészet.

Mikor van a legjobb idő virágküldésre?

Joggal merülhet fel bennünk a kérdés: valójában melyik híres napokon lehet kedved egy csokor virágot küldeni? Jó példa erre az anyák napja. Hiszen anyák napján mindenki meg akarja lepni anyját valamivel. És ha munkánknak köszönhetően nem tudunk elhatározni, hogy személyesen menjünk el, akkor mégis örülhetünk, ha valamilyen módon meglepjük. Az évforduló, akárcsak a házassági évfordulót tekintve, ugyanaz a lehetőség, ebben az esetben a meglepetés ereje lehet a virágküldés. De küldhetünk egy csokor virágot is, amely teljesen független bármilyen ünneptől, mivel ez rendkívül vonzó és nagyon jó formája a kedvességnek.

Melyek a leggyakrabban küldött virágok?

A legtöbb ember számára a következő kérdés nem egyértelmű vagy nyilvánvaló: milyen virágot érdemes küldeni? Egyáltalán, milyen virágok lehetnek, mit kínálnak a virágszállítási szolgáltatók legtöbbször? Íme néhány példa a sok közül, egy felsorolásként!

Rózsa. Szeretnél egy olyan virágot küldeni a kedvesednek, ami igazán kifejezeti az érzéseid, érzelmeid – a lángoló szeretetedet? Akkor neked mindenképp rózsát kell küldeni. Hatalmas színválasztékban lelhető fel, a megfelelő esztétikai elveket szem előtt tartva pedig gyakorlatilag kimeríthetetlenek az igények.

Tulipán. A tulipán egy nagyon mutatós, és pompás tavaszi virág. Ha olyan növényt szeretnél adni a kedvesednek, ami vidám, hívogató, és egyszerre pompás, akkor a tulipán a legjobb választás. Nem csupán a kertben szép, hanem vágott virágként is megállja a helyét.

Guzmania. A Guzmania egy egzotikus növény, amint azt egy broméliától elvárhatjuk. Sokféle színben kapható, lombja élénk és nagyon fontos. Ha különleges virágot szeretnél küldeni, Guzmania a legjobb megoldás.

Vegyes virágcsokor. Mi az oka annak, hogy a legtöbben vegyes virágra szavaznak? Az a tény, hogy a többi felsorolt ​​opcióhoz képest itt a választás, valamint a kombinációk és lehetőségek száma gyakorlatilag kimeríthetetlen. Remek színparádé és változatos kompozíció jellemzi az egyes vegyes csokrokat.

Végül is mit küldenek leggyakrabban?

A vegyes virág a legnépszerűbb mind közül – és ez gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen. Ez viszi a pálmát mind közül, és azért, mert hihetetlen változatosság lelhető fel a kinézetet, színvilágot, színkavalkádot tekintve. Minden egyes virágküldőnél, amelyik ad a szolgáltatásának minőségére, többféle vegyes vágású virágcsokor található meg.

Konklúzió

Manapság a virágküldés korát éljük. Jóformán nem lehet találni olyan embert, aki ne örülne egy frissen vágott küldött csokornak. Annál is inkább, hiszen ez egy nagyon népszerű kedveskedési forma manapság. Mindenképp gondolkozzunk el azon, hogy a neves ünnepnapok alkalmával ezzel lepjük meg a barátainkat, szeretteinket, kedvesünket. Habár drágább, mint a hagyományos virágcsokrok, ez ne csapjon be minket semmiképpen.